یکی از راههای سنجش غلظت آسکوربیک اسید ، روش یدسنجی است . در این روش ، غلظت آسکوربیک اسید با افزودن حجم معینی ید مورد سنجش قرار می گیرد .
در فیلم زیراز کانال ، غلظت آسکوربیک اسید موجود در آب پرتقال با افزودن ید اندازه گیری می شود . ید افزوده شده باعث اکسایش آسکوربیک اسید می شود . در این واکنش ، ید ، به یون یدید کاهش می یابد و بی رنگ می شود .
به محض اکسایش کامل آسکوربیک اسید ، ید اضافی در حضور محلول نشاسته موجود در آب پرتقال ، رنگ تیره به خود می گیرد . اینجا نقطه پایانی تیتراسیون خواهد بود .
لازم به ذکر است که در این واکنش ، به جای ید ، از محلول تری یدید استفاده می شود .